بلاگ

قطب منار دهلی هند

اطلاعات و راهنمای کامل درباره قطب منار دهلی هند

قطب منار دهلی هند Qutab Minar

درباره قطب منار دهلی هند

قطب منار که یکی از شناخته شده ترین اماکن تاریخی ساخته شده در کشور هند و شهر دهلی می باشد، یک مناره و «برج پیروزی» است که بخشی از مجموعه قطب را تشکیل می ‌دهد که در محل قدیمی ‌ترین شهر مستحکم دهلی، لال کوت، که توسط تومار راجپوت‌ها تاسیس شده است قرار دارد. ویزا ارزان هند
این مجموعه یک بنای تاریخی ثبت شده در لیست میراث جهانی یونسکو می باشد که در منطقه مهرائولی در دهلی جنوبی، هند واقع شده است.
قطب منار بر روی خرابه‌ های لعل کوت، ارگ ذلیکا، ساخته شد.
این مناره دارای 73 متر ارتفاع می باشد و یک پلکان مارپیچ با 379 پله را در خود جای داده است.
ماسه، مرمر و سنگ سرخ درساخت این مناره مورد استفاده قرار گرفته شده اند.
این منار با معماری منحصر به فرد در زمان خود، به پنج طبقه تقسیم میگردد که در هر طبقه، ایوانی به ‌صورت کمربند دور بنا به زیبایی خود نمایی می کند.
همچنین به این نکته نیز می توان اشاره نمود که در هر طبقه از این مناره می ‌توان کتیبه‌ هایی با مضمون آیات قرآنی، اسامی افراد سرشناس و مورد احترام را نیز مشاهده نمود.
این یکی از پربازدید ترین نقاط توریستی در شهر است زیرا یکی از اولین نقاطی است که در شبه قاره هند باقی مانده است.
این مناره را می توان با مناره 62 متری تمام آجر جام در افغانستان مقایسه کرد.
این بنا در سال 1190 میلادی و یا یک دهه قبل از آن ساخته شده است و سطوح هر دو با کتیبه ها و نقوش هندسی به خوبی تزیین شده است که به یکی از دلایل محبوبیت نمای این بناها تبدیل گردیده است.
این برج پیروزی نمادی از ترکیب معماری سنتی اسلامی و طراحی آسیای جنوب غربی را دارا می باشد.
این مناره از این نظر منحصر به فرد است که از نظر تاریخی، این مناره‌های برجی تا قرن هفدهم در طراحی جنوب آسیایی-اسلامی غیرمعمول بودند.
این تاخیر به دلیل پذیرش آهسته سبک معمولی خاورمیانه در هند است، همچنین از مسجد اصلی جدا شده است و نشان می دهد که چگونه فرهنگ بومی بر طراحی یک ساختار خاورمیانه تأثیر گذاشته است.
منار قطب به‌ عنوان «اولین و بهترین نمونه از آمیختگی یا ترکیب سنت‌های هندو-مسلمان» به گفته ود پرکش در مقاله‌ اش «قطب منار» از منابع معاصر و نزدیک معاصر دیده می ‌شود.
مانند بسیاری از مساجد ساخته شده در جنوب آسیا در این دوره زمانی، مناره توسط کارگران و صنعتگران هندو ساخته شد اما معماران مسلمان بر آن نظارت داشتند.
قطب منار ساخته شده در کشور هند و شهر دهلی بواسطه قدمت تاریخی که دارا می باشد در لیست میراث جهانی یونسکو به ثبن جهانی رسیده است.
در اطراف این مناره همچنین بناهای تاریخی بسیاری نظیر: آیرون پیلار، مسجد قوه الاسلام، دروازه آلای، منار آلای، مقبره ایلتتمش نیز برای بازدید مسافران و مردم قابل دسترس می باشد.
به این نکته نیز می توان اشاره نمود که برای دسترسی به قطب منار دهلی نو می توانید از مترو، اتوبوس و تاکسی استفاده نمایید.
برای بازدید از این بنا حدودا دو ساعت زمان خود را می توانید اختصاص دهید و از ساعت 8 صبح الی 5 بعد از ظهر می توانید به محل احداث این مناره بروید.
هزینه ورودی بازدید کنندگان هندی به این مجموعه 30 روپیه و گردشگران خارجی 500 روپیه می باشد.
سالانه مسافران بسیاری که به این شهر از کشور هند سفر می کنند حتما از این بنا تاریخی دیدن می کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا